Gullrekka med Didrik Solli-Tangen
Les mer
Testosteron
Les mer
Mahler ved Mjøsa
Les mer
Torgkonserten – gratis for alle!
Les mer

11.–13. juni 2018

TONEHEIM FOLKEHØGSKOLE:
Åpen Masterclass med professor Turid Karlsen
I år er vi stolte over å kunne tilby både vel etablerte sangere, og sangere under utdanning til en Masterclass med en av våre kunstneriske ledere: professor Turid Karlsen. Sammen med pianist Jan-Bjørnar Sture vil hun undervise på Toneheim mandag–onsdag 11.–13. juni. Masterclass er åpent for publikum. På kurset vil blant annet vinneren av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017; tenoren Seungju Bahg fra Sør-Korea; delta. Flere nasjoner er representert, blant annet fra Tyskland, Latvia og Norge.
Repertoaret favner vidt: Mozart, Puccini, Verdi, Bizet, Prokofiev og Debussy.

Tidspunkter (med forbehold om endringer):
Masterclass mandag 11. juni: 11.30–13.00 + 13.45–19.15
Masterclass tirsdag 12. juni: 10.30–12.45 + 13.45–18.00
Masterclass onsdag 13. juni: 10.30–11.15 + 13.45–17.30

Torsdag 14. juni 2018

Kl. 16.30 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Kransenedleggelse
ved Annilese Miskimmon, operasjef ved DNO&B

Kl. 16.45 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Mitt platevalg
ved Annilese Miskimmon, operasjef ved DNO&B

Kl. 17.15 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Åpning av festivalutstillingen En kunstner sett gjennom en kunstners øyne
i Smia.
Kirsten Flagstad ble mye avbildet i sin tid og mange kunstnere lot seg inspirere av henne. Et praktfullt maleri pryder ett av rommene på The Metropolitan Opera i New York, en annen storslått kreasjon dekker en vegg i Den Norske Opera & Ballett. Til årets festivalutstilling har kunstnere, med tilknytning til Hamar-regionen, jobbet med Kirsten Flagstad, opera og musikk som tema. Denne utstillingen er en kompanjongutstilling til den nye utstillingen som åpnet i Strandstuen i mai.
Kunstnere: Finn-Aage Andersen, Linda Bakke, Wenche Britt Kvalstad Eckhoff, Liv C Fjellsol, Åse Frøyshov, Inger Helene Høyen HodølKåre Nordvik, Kjell Nymoen.

Kl. 18.00 GALLERI EKG: Åpning av festivalutstilling ved Gro Mukta Holter, billedkunstner.

Kl. 19.00 HAMARDOMEN, Domkirkeodden: Unge Mestersangere. Åpningskonsert.
Den unge stemmen er i sentrum når dette musikalske gjestebudet setter tonen for Kirsten Flagstad Festival 2018. I år er det operasjef ved Den Norske Opera & Ballett; Annilese Miskimmon som åpner festivalen. Konserten vil presentere det ypperste innen ung sangkunst når stemmer fra nær og fjern viser seg frem. Program for kvelden er repertoaret solistene har jobbet med i Masterclass tidligere i uken. Publikum vil få gleden av å høre arier fra operaer komponert av Puccini, Mozart, Verdi, Bizet, Prokofiev og Debussy m.fl.
Solister: Seungju Bahg fra Sør-Korea, Vizma Zvaigzne fra Latvia, Paula Jeckstad fra Tyskland, samt Brynjar Onsøien, Veronika Karlsen og Tone Østli fra Norge.
Piano: Jan-Bjørnar Sture.
Alle er velkommen til kaffe og kaker i Storhamarstuene etter åpningskonserten. Det vil også bli mulig å slå av en prat med noen av solistene.

  til Unge Mestersangere >

Fredag 15. juni 2018

Kl. 13.00 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Sannheten om Kirsten Flagstad.
Torstein Gunnarsons dokumentarbiografi.

Kl. 14.00 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Min første operasjef.
Kåseri med Frode Birkeland.
Frode Birkeland er en norsk regissør, skuespiller og sanger. I flere år var han turnéleder ved Den Norske Opera & Ballett. Birkeland mottok H.M. Kongens fortjenstmedalje i sølv blant annet for sin innsats som teatermann. Han vil fortelle om sin første tid ved DNO&B med selveste Kirsten Flagstad som sjef.

Kl. 15.00 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Kirsten Flagstads tolkning av Edvard Griegs Romanser og Sanger.
Musikalsk foredrag ved museets daglige leder Annika E. Åsen.
I år markerer vi 175 år siden Edvard Grieg sin fødsel. For Kirsten Flagstad var det viktig å fremme norsk musikk på sine konsertturneer og Griegs verk sto henne nært. Hun bidro sterkt til at Griegs tonesatte dikt ble kjent, spesielt i Amerika.

Kl. 16.00 SPAREBANKEN ØSTLANDET:
TangOpera.
Konsertforestilllingen er en reise i lidenskap, lengsel og viljestyrke.
Med TangOpera (Marthe Werring Holmern, Trygve Brøske og Ruben-Arie Slob.
TangOpera fanger opp dramatikken i Kirsten Flagstads liv i forbindelse med 2. verdenskrig. En jordnær pike, født i Hamar, fikk en skjebne som kan sammenlignes med de dramatiske rollene hun gestaltet på operascenen. Hun ble beskyldt for å være på feil side, og ble frosset ut. «Alt jeg gjorde, var å være gift med min mann» uttalte hun.

Kl. 18.00 STORTORGET:
Torgkonsert. 
Unge stjerner inntar Stortorget!
I samarbeid med OBOS og Sparebankstiftelsen Hedmark, inviterer Kirsten Flagstad Festival igjen til festkonsert på Stortorget. I år gjestes festivalen av tre solister som gjør internasjonal karriere: Elisabeth TeigeSeungju Bahg og Emil Næshagen. Sammen med disse stjernesolistene kommer Kongelige norske marines musikkorps. Dirigent er korpsets faste musikalske leder Bjarte Engeseth. Konferansier er Bernt Ola Volungholen. Konserten er gratis og alle er velkommen til en fortryllende sommerkveld!

  – konserten er en gave fra OBOS og Sparebankstiftelsen Hedmark

Kl. 21.00 HAMARDOMEN, Domkirkeodden: Mahler ved Mjøsa
Bernt Ola Volungholen, sammen med håndplukkede musikere fra Hedmark, fremfører Gustav Mahlers verker «Lieder Eines Fahrenden Gesellen» og «Kindertotenlieder». Begge verkene blir satt i kontrast og sammenheng med kjente og kjære viser, arrangert for anledningen. En aften skrevet i de store romantiske følelser og de små introverte visers tegn. Velkommen til en konsertkveld i den store musikkens ånd!
Konserten arrangeres i godt samarbeid med RingsakerOperaen og er støttet av Hedmark fylkeskommune, Hamar kommune, Sparebanken Østlandet og Møller Bil.

  til Mahler ved Mjøsa >

Lørdag 16. juni 2018

Kl. 18.00 HAMAR KULTURHUS, Teater Innlandet scene: Testosteron. En nyskreven kammeropera av Lars Erik Holter og Frank Havrøy, med musikk av Trond Lindheim.
I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer. Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie? For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.
Kammeroperaen Testosteron er en co-produksjon mellom Teater Innlandet, samtidsensemblet Traktor og RingsakerOperaen.

  til Testosteron >

Kl. 21.00 HAMAR KULTURHUS, Kirsten Flagstad-salen: Gullrekka.
Didrik Solli-Tangen, Siri Kval Ødegård og Defrost Youth Choir. Dette blir en festaften med ung stemmeprakt i selveste Kirsten Flagstad-salen!

  til Gullrekka >

Søndag 17. juni 2018


Kl. 11.00 HAMAR DOMKIRKE: Messe Modal av Jehan Alain.
Med Marianne Bye GranheimKristine Våge og Anna Noakes.


Kl. 12.30 
KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:Kirkekaffekonsert med Kristine Våge og Marianne Bye Granheim.

Kl. 13.30 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM:
Musikalske minner. «My Kirsten»
Biddy Noakes
sin plass i Kirsten Flagstad sin historie blir kanskje lettere å koble ved bruk av hennes pikenavn Miles. Som datter av den kjente teatermannen Bernhard Miles vokste Biddy opp med Flagstad. Flagstad gjorde sin siste rolle som Dido i teateret som Miles-familien hadde bygget i sin hage. Biddy Noakes, sammen med sin datter Anna Noakes, Kirsten Flagstads guddatter, gir et meget personlig innblikk i Kirsten Flagstad som kunstner og ‹helt vanlig kvinne›.

Kl. 14.30 URTEHAGEN, Domkirkeodden:
Hvem drepte sopranen? Barnekonsert med 
Maren Myrvold og Marita Kjetland Rabben.
Rett før forestillingen skal begynne, finner pianisten Marita sopranen Maren død bak scenen. Og ikke nok med det, det ser ut til at hun er blitt drept! Vi trenger publikums hjelp til å finne ut av hva som er skjedd, og reiser tilbake til de siste dagenes hendelser for å løse krimgåten. Hva om morderen er ute i hagen?

  til Hvem drepte sopranen?

Kl. 15.00 KIRSTEN FLAGSTAD MUSEUM: Mitt platevalg: Flagstad og Liederkunsten.
Egil Akselsen
er pensjonert journalist med en bred kunnskap om opera og historiske innspillinger. Egil er Wagner-kjenner av rang og var mye å høre på NRK Klassisk. Lieder var en viktig del av Kirstens kjernerepertoar Egil vil gå nærmere inn i den sterke lieder-tradisjonen og fortelle om Kirsten sitt viktige bidrag på dette feltet.Kl. 17.00 HAMAR TEATER:
Hva med et glass cava og grissini med skinke i Hamar Teater før avslutningskonserten? Vi feirer at det er 60 år siden Kirsten Flagstad, som Norges første operasjef åpnet Den Norske Opera & Ballett nettopp her i Hamar Teater.

  til OperaVorspiel >

Kl. 19.00 HAMAR TEATER: Robert + Clara = En kjærlighetshistore. Avslutningskonsert.
Med lieder, duetter, klaverstykker og gjennom kjærlighetsbrev de skrev til hverandre, fortelles historien om musikkverdens kanskje mest berømte par, Robert og Clara Schumann. De møttes da Robert kom for å studere klaver med Claras far, og utviklet snart et varmt vennskap. Vanskelighetene lot imidlertid ikke vente på seg og veien fram til ekteskap ble uvanlig lang. Velkommen til en helaften full av romantisk lengsel og inderlig musikk!
Med Yngve SøbergCaroline WettergreenNora Aschim, Andreas Dillerud Olsen og Christina Kobb.

  til Robert + Clara = En kjærlighetshistorie >