Anette Solberg

Anette Solberg kulturskolerektor

Anette Solberg, 52 år gammel, født i Bodø. Flyttet med familien min til Elverum som 14 åring. Mor til to jenter, og har to barnebarn. Tidligere gift og bosatt i Elverum, men flyttet til Hamar med min samboer Baard Muhlbradt i 2012.

Anette gikk på Toneheim Folkehøgskole med klassisk sang 86/87. Deretter studerte hun 4 år på Barratt Dues musikkinstitutt med sang som hovedinstrument.

Hun var sangelev hos professor Marit Isene gjennom flere år og Helene Ziebart i Düsseldorf.

Solberg har sunget på Kirsten Flagstad Festival ved to anledninger. Først som ungt talent og senere på Operapub på Sagbladfabrikken i 2012 sammen med et knippe Hedmarksolister. Hun har ellers vært frilans sanger i regionen, og vært solist med flere kor, orkester og korps.

Solberg jobbet som sangpedagog- og rektor på Elverum kulturskole 2001- 2019. Hun har også jobbet som kordirigent og har hatt ulike styreverv:  i Musikk i Hedmark, Ung Kirkesang, og nå Norsk kulturskoleråd Innlandet og vara i Turnèorganisasjonen.

Fra august 2019 har hun vært ansatt som rektor på Hamar kulturskole. For tiden er hun  i ferd med å fullføre master i kunnskapsledelse på Universitetet Sør- Øst campus Drammen.