Bernt Ola Volungholen

Bernt Ola Volungholen baryton

Bernt Ola Volungholen er en Norsk operasanger, visesanger, skuespiller og artist.  Han kommer fra bygda Vallset, i Stange kommune på Hedemarken. Han har raskt opparbeidet seg til å bli en ettertraktet baryton både internasjonalt og nasjonalt. Hans arbeid blir oftest assosiert med komplekse rolleinterpretasjoner i operarepertoaret.

Han kan allerede se tilbake på flere viktige engasjement i inn og utland. Han har opptrådt i bla. Frankrike, Italia, Tyskland, Sveits, Danmark, Lichtenstein,  Sverige og USA.

Han debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2016 som Papageno i Aleksander Mørk Eidems kritikerroste oppsetning av Tryllefløyten.

Bernt Ola er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Oslo, Operaakademiet i København og Det  kongelig Danske Musikkonservatorium. Etter endt studie i København ble han en del av ensemblet til Benedikt von Peters ved Stadttheater Luzern i Sveits. Her sang han bla. Talbot i Maria Stuarda, Lescaut i Manon, Papageno i Die Zauberflöte, Mercutio i Romeo og Julie, Black Minister i Herbert Fritchs oppsetning av Le Grand Macabre. Bernt Ola var fast medlem i ensemblet i 2 hele sesonger.

Bernt Ola Volungholen er mottatt flere priser og stipendier for sitt arbeid. Bla. Hedmark Fylkes Kulturpris.

Han synger gjerne kirkemusikk og han har sunget bla.  Brahms Requiem, Faurès Requiem, Larssons Forklädd gud, Bachs Juleoratorium og Monteverdis Mariavesper (Luzerner Festival).

——————————————————————————————————-

Bernt Ola startet sin sangutdanning på Norges Musikkhøgskole i 2009, hvor han de to første årene studerte med professor Barbro Marklund og professor i akkompagnement Sigmund Hjelset og de to siste årene med Folke Bengtson og Patrik Johansson. De to siste årene av utdanningen på musikkhøgskolen valgte Bernt Ola å spesialisere seg i opera. Dette gjorde han ved Kunsthøgskolen i Oslo. Her gjorde han roller som Demetrius i A Midsummer night’s Dream, Greven i Le Nozze di Figaro, Schaunard i La bohème.

Fra høsten 2013 til våren 2016 var Bernt Ola student ved Operaakademiet i København med Susanna Eken og Christen Stubbe Teglbjærg som lærere. Ved akademiet arbeidet Bernt Ola med roller som: Wolfram i Tannhäuser, Silvio i Pagliacci, Beckmesser iMeistersinger, Ottone i Lìncronazione di Poppea og Figaro i Il Barbiere di Siviglia. Som student i København debuterte Bernt Ola ved Det kongelige teater i Alban Bergs Lulu  og ved Den Norske Opera & Ballett som Papageno i Alexander Mørk Eidems kritikerroste Tryllefløyte.

Han har flere ganger vært med i Kirsten Flagstad Festival og Ringsakeroperaen. Der har han bl.a. sunget Figaro i Figaros Bryllup, Belcore i Elskovsdrikken, Falke i Flaggermusen og Don Giovanni, Don Giovanni, Nathanael, Cochenille og Schlemihl i Lès Contes des Hoffmann.

Under Oslo operafestival har han sunget Papagneo i Trikketryllefløyten, Leporello i Don Giovanni,  Boni i Czardasfysrtinnen med bl.a. Knut Skram og Elizabeth Norberg-Schulz  på Folketeateret.

Han sang Christophoro i urfremføringen av Henning Sommeros opera Querini på Røst og under Midtåasen barnefestival sang både Askladden og  Trollmann Colas i Trollmannen Colas tryller med Mozart.

Opphav

Han kommer fra bygda Vallset i Stange Kommune, på Hedmarken.

Han fikk sine første musikalske erfaringer fra det lokale skolekorpset hvor han spilte tuba.  Det var takket være tubaspillet Bernt Ola oppdaget sangtalentet, dette skjedde ved musikklinjen på Stange Videregående skole.

Kulturbygda Vallset har fostret Bernt Ola og gitt han en kulturell kapital han ennå bærer med seg. Kvennstuguteateret og Kvennstugurevyen  i Vallset har vært en flott arena for Bernt Ola hvor han har fått utvikle sitt sceniske talent.

Hjemstedet og familien er den beste inspirasjon og motivasjon for Bernt Ola og han er evig takknemlig og stolt over plassen han kommer fra.

Visesangeren, skuespilleren og artisten.

Bernt Ola er en allsidig kunstner. På konserter fremfører han gjerne viser mellom arier og romanser.  Han har et stort hjerte for den Norske viseskatten og tekster fra Hedmarken er viktige for han.

Bernt Ola gjør ikke bare operaroller. Han blir ofte brukt som trubadur og viseinterpret. Under ansettelsen ved Stadt Theater Luzern ble han også brukt som danser og skuespiller. Han har gjort flere teaterroller.

Han skriver viser og skuespill. Han komponerer, arrangerer og regisserer.