Fabrice Bligoud Vestad

Fabrice Bligoud Vestad klaver

Fabrice Bligoud Vestad er fra Hamar. Gjennom hele oppveksten har han vist interesse for musikk og han begynte å spille piano da han var 5 år gammel. Nå går han hos prof. Michael Wladkowski på den prestisjetunge École normale de musique de Paris – Alfred Cortot. Han har gått hos Ivan Ivantchev på Hamar kulturskole 2007 til 2017, samt musikklinja på Stange videregående skole.

Fabrice har også gått på Talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøgskole hvor han har jobbet med både Einar Steen-Nøkleberg og Einar Henning Smebye.

Vestad har spilt en rekke konserter både i Norge og i utlandet. Han har deltatt på Kirsten Flagstad Festival både i 2014, 2015 og 2017, samt den TV-sendte åpningen av Hamar Kulturhus. Han spilte Haydns Klaverkonsert i d-dur med Hedmarken Symfoniorkester i 2013, og har deltatt på den internasjonale musikk-estivalen «Moment musicaux» i Frankrike i 2015, 2016 og 2017. Han spiller også jevnlig solokonserter både i Norge og utlandet.

Fabrice har også mottatt en rekke priser, blant annet Drømmestipendet, Drømmetreffet, Festspillene i Elverums venner sin talentpris, Henning Børresens talentstipend, Sparebank 1 Østlandets talentstipend og andre pris i konkurransen Toneprisen. Han vant første pris i Steinwaykonkurransen i Oslo i 2016. Ved École normale de musique de Paris har han også hevdet seg som en lovende musiker, og han har blitt tildelt førstepris på klavereksamen samt blitt plukket ut blant de få elevene som fikk presentere skolen under dets hundreårsjubileum i 2019.

Fabrice har deltatt i en rekke mesterklasser med kjente pianister som professor Milena Mollova fra Bulgaria, professor Liv Glaser og Leif Ove Andsnes som han fikk møte gjennom Drømmetreffet i regi av Norsk tipping.