Trygve Brøske

Trygve Brøske klaver

TRYGVE BRØSKE er pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève der han gikk ut med Premièr Prix de virtuosité våren 2001.

Trygve er en svært allsidig musiker og har samarbeidet med såpass forskjellige musikere som Sven Bertil Taube, Sissel Kyrkjebø, Per Arne Glorvigen, Minken Fossheim, Trondheimsolistene og Moskva Balalaikakvartett. Han samarbeider mer eller mindre fast med sangerne Isa Katharina Gericke og Tora Augestad, er tramporganist i Unni Boksasp Ensemble, og cembalist i folkbarokkgruppa Musicus. Han har vært solist med Trondheim Symfoniorkester, l’Orchestre de la Suisse Romande og St. Petersburg Academic Symphony Orchestra. Han har urfremført verk av Erlend Skomsvoll, Henning Sommerro, Beat Furrer m.fl, og er dessuten en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

Trygve har spilt i band med og akkompagnert en rekke norske pop-artister, han spiller folkemusikk og har en utstrakt virksomhet som pianist og arrangør innen teater- og kabaretsjangeren. Dette har bl.a resultert i Eisler Ensemble som har gitt ut to kritikerroste plater sammen med sangeren Anne-Lise Berntsen.

Som komponist har han i det siste markert seg med bestillingsverk til bl.a Alpaca Ensemble, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Oslo Kammerakademi og Trondheim Symfoniorkester.

Trygve Brøske er kunstnerisk leder for Stangvikfestivalen som er en kammermusikkfestival med sterk vektlegging av samtidsmusikk. Han er ansatt som førsteamanuensis i klaverfag ved NTNU, Institutt for Musikk i Trondheim. Trygve fikk Spellemannsprisen for årets barneplate 2008 som komponist for Trondheim Sinfonietta, og i klassen folkemusikk i 2010 med Unni Boksasp Ensemble. September 2014 mottok han Drivhusprisen fra Olavshallen AS.

Trygve er initiativtaker og kurator til konsertserien Hjorten i samarbeid med Atelier Ilsvika.