Festivalutstilling – LIVE Flagstad 125

Festivalutstilling – LIVE Flagstad 125

Under Kirsten Flagstad festivalen vil årets festivalkunstner Christopher Raadlund vise malerier som skildrer skikkelser og scener fra Richard Wagners opera
Der Ring des Nibelungen. Her har han selv utviklet scenografier og kostymer. Christopher Raadlund er en elsker av klassisk musikk og besøker hyppig ulike operahus. Han er medlem av Wagnerselskapet og har opplevd hele Ringen på La Scala i Milano og Bayreuth Festspielhaus i Tyskland . Prosjektet er et resultat av de tanker og møter Wagner vekket i ham. Den utvalgte stjernen i dette universet er naturligvis Kirsten Flagstad.

Utstilling åpnes 18. juni kl. 14 – siste dag 10. juli. Deler av utstillingen flyttes til Flagstad-museet og vises der f.o.m. 12. juli.

Utstillingen består av to deler:

  1. Motiver fra Kirsten Flagstads og Richard Wagners verden.
  2. Nordiske landskap

Mer om utstillingen, klikk her

Digital festival

Kirsten Flagstad Festival blir å finne ONLINE i år og blir dermed også en INTERNASJONAL festival. Vi gjør Kirsten Flagstads 125-årsjubileum tilgjengelig for hele operaverdenen! Vi hyller en av verdens mest berømte sopraner som hadde tilnavnet “Voice of the century”. For de som ikke vet det, ble Kirsten Flagstad født på Hamar 12. juli 1895.

Følg oss på vår kanal på YouTube

For å se konserten 

Klikk på denne lenken for å komme inn på vår Youtubekanal

Dersom du liker det du ser så VIPPS gjerne noen kroner til nr 604036
Det er også mulig å bruke PayPal paypal.me/flagstadfestival
Du kan også sette inn penger på vår bankkonto: 1822 40 88430

Jubileumsåret 2020

12. juli 2020 er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født i Hamar. Dette må feires til tross for strenge regler og et samfunn som langt på vei er lukket ned. Kirsten Flagstad Festival har også 15-årsjubileum, derfor er det selvsagt ikke aktuelt for oss å avlyse. Vi ønsker dere varmt velkommen til en digital festival i år. I tillegg inviterer vi til Drive-in-Opera på Hamar flyplass og Festivalgudstjeneste for noen få i Hamar Domkirke. Begge arrangementene er gratis, men du må hente ut billett. I tillegg kan du kjøpe billetter til Kirsten Flagstads sangskatt i Hamar teater torsdag 18. juni og Fest for Flagstad i Hamar kulturhus lørdag 20. juni. Resten av vårt innholdsrike program sender vi digitalt direkte til deg. Dersom reglene endres, har vi lagt til rette for å på kort varsel åpne dørene på én konsert per dag under festivalen.

Samarbeidspartnere

Kirsten Flagstad Festival takker alle våre bidragsytere:
OBOSSparebankstiftelsen HedmarkSparebank 1 ØstlandetInnlandet fylkeskommuneHamar kommuneHamar Arbeiderblad, First Hotel Victoria og Kulturrådet.
I år har vi også fått ekstra tilskudd fra fylkeskommmunen i anledning jubileet, noe vi er meget takknemlige for.