Lunsjkonsert i Hamardomen – Arve Tellefsen m.fl.

Lunsjkonsert i Hamardomen – Arve Tellefsen m.fl.

Arve Tellefsen og cellist Audun Sandvik har, på tross av at de er henholdsvis Rosenborg- og Brannsupportere, spilt musikk sammen ved flere ulike anledninger. I Hamardomen vil de blant annet spille litt fra Bachs invensjoner (opprinnelig skrevet for klaver, her i arrangement for fiolin og cello) og noen stykker av Ole Bull. De får med seg kontrabassist Sigurd Hole på deler av konserten – og sammen byr de på en urfremføring! Hole, som er en aktiv komponist, har skrevet et helt nytt verk for fiolin, cello og kontrabass spesielt for anledningen. Verket utforsker de rike klanglige mulighetene som finnes i denne litt uvanlige stryketriobesetningen, med spesielt fokus på samspillet med den unike akustikken i Hamardomen.

I tillegg til Tellefsen, Sandvik og Hole møter vi også en duo bestående av sanger Bernt Ola Volungholen og cellist Øyvind Gimse på scenen. De skal fremføre verket «Changing light» av den finske komponisten Kaija Saariaho.

Arve Tellefsen er blant de aller mest kjente nålevende norske musikere. Han har en fantastisk karriere bak seg som solist med ledende orkestre på alle kontinenter, og har spilt med tidens fremste dirigenter. I hjemlandet er han blitt en folkekjær kunstner også gjennom sine unike evner som formidler og sjangeroverskridende musiker.

Audun André Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov. Audun har ellers virket som solocellist i KORK i en årrekke, og er for tiden solocellist i Det Norske Kammerorkester.

Sigurd Hole er kjent fra en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler på tvers av musikalske sjangre, og gitt ut nærmere 50 album med ulike ensembler og turnert verden rundt. De senere årene har han høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland for sine to solo kontrabassutgivelser Elvesang og Lys / Mørke. Sistnevnte hadde urfremføring i Carnegie Hall, New York i februar 2020 rett før koronapandemien traff.

Bernt Ola Volungholen er en Norsk operasanger, visesanger, skuespiller og artist.  Han kommer fra bygda Vallset, i Stange kommune på Hedemarken. Han har raskt opparbeidet seg til å bli en ettertraktet baryton både internasjonalt og nasjonalt. Han kan allerede se tilbake på flere viktige engasjement i inn og utland. Han debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2016 som Papageno i Aleksander Mørk Eidems kritikerroste oppsetning av Tryllefløyten.

Øyvind Gimse er en norsk cellist. Han har spilt i Det Norske Kammerorkester fra 1988, og har ellers hatt tilknytning til Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Han er kunstnerisk leder for TrondheimSolistene. Han har blant annet samarbeidet med Anne-Sophie Mutter (Vivaldi – Four seasons), og vært med i samtidsmusikk-gruppen ter Jung Sextet og gruppen Canzonettas.

Hjertelig velkommen til en stemningsfull musikalsk formiddagsstund i Hamardomen!

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Flagstad Festival og konsertserien Morgenkonsert.