Ledelse

Kirsten Flagstad Festival er initiert av Hamar kommune. Formannskapet ga Musikkens Venner i Hamar og omegn oppdraget med å realisere ønsket om en festival oppkalt etter byens berømte datter. Kirsten Flagstad understreket selv tilknytningen til sin fødeby.

Den første festivalen fant sted i 2006. Festivalen er ikke en ren operafestival, men en festival i Kirsten Flagstads ånd, en vokalfestival med forankring i den klassiske musikken og med en tydelig kvalitetsprofil. Hovedfokuset er på konsertprogrammet, men i tillegg er det kunstutstillinger, og en rekke intervjuer, samtaler, foredrag, film og kåserier.

Kirsten Flagstad Festival drives av Festivalsjef, kunstnerisk team, styret og ca 20 frivillige. I tillegg har vi en god del betalende medlemmer.

Gjøril Songvoll

Festivalsjef

Gjøril Songvoll er født og oppvokst i Oslo, men bor nå på Lillestrøm. Hun bestemte seg for å studere sang etter et år på Toneheim folkehøgskole i 1992/93. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003. Deretter var hun frilanser i mange år. Høsten 2018 tiltrådte hun Kirsten Flagstad Festival som Festivalsjef etter åtte år som kulturkonsulent på Universitetet i Oslo. Songvoll er også leder og grunnlegger av Opera til folket.


Turid Karlsen

Kunstnerisk leder

Turid Karlsen var fast ansatt i ensemblet ved Baadisches Staatstheater Kalsruhe fra 1985 til 1992 og fra 1992 til 1997 var hun fast engasjert ved Oper der Stadt Bonn. Siden 1997 har hun arbeidet som frilanssanger. Hun har samarbeidet mye med dirigenter og regissører som Daniel Barenboim, Dennis Russel Davies, Jukka Pekka Saraste, Placido Domingo, Kent Nagano, Gian-Carlo del Monaco, Maximilian Schell, Marc Soustrot, Mariss Jansons, og Tony Palmer. For tiden er hun også professor ved musikkhøgskolen i Stuttgart, men bor egentlig i Berlin.


Lage Thune Myrberget

Styreleder

Lage Thune Myrberget jobbet i Oslo som slagverker i en årrekke. Han har vært pedagog og produsent i 25 år før han ble kultursjef i to norske kommuner. I dag jobber han med digital kulturformidling og er brennende engasjert i kultur, identitet og teknologi.


Katharina Jakhelln Semb

Nestleder

Katharina Jakhelln Semb er utdannet operasanger fra NMH og Mariinsky-operaen, har studert italiensk ved UiO og snakker seks språk. Hun var operasjef for Arktisk Filharmoni (da Nordnorsk Opera og Symfoniorkester/NOSO) i 7 år fra 2010. I 2017 hadde hun sin regidebut
med «Ariadne auf Naxos» av R. Strauss med Lise Davidsen i tittelrollen. Hun jobber nå som lærer, instruktør og konsulent, og elsker opera som kunstform.


Reidar Nordby

Styremedlem

Reidar Nordby har tidligere vært adm. direktør i Norsk Tipping gjennom 20 år og har arbeidet mye med selskapets profil overfor norsk kultur. Han har også vært President i World Lottery Association gjennom 6 år og har høstet tilsvarende erfaringer globalt.


Annika E. Engelhart

Styremedlem

Annika E. Engelhart er leder for Kirsten Flagstad Museum i Hamar. Hun er født og oppvokst i Hamar, men etter mange år i utlandet flyttet hun hjem til Norge for å ta over som leder på museet. "Det har vært en stor glede å jobbe med Kirsten Flagstad sin kunst i over 12 år. Kirsten Flagstad Museum og Kirsten Flagstad Festival har alltid hatt et godt og nært samarbeid og sammen står vi sterkere i å formidle hennes fantastiske arv."


Tittin Wold

Styremedlem

Tittin Wold er utdannet musikklærer og jobber på Rollsløkken skole. Hun er født og oppvokst i Molde og fikk klassisk og jazz inn med morsmelka. Hun har gått på Toneheim folkehøgskole, deretter ble det musikklinja på Hamar lærerhøgskole. Hun har sunget hos Helge Birkeland, Helga Botten, Randi Stene, Noralf Garborg og synger både klassisk og jazz.


Anette Solberg

Styremedlem

Anette Solberg gikk på Toneheim Folkehøgskole på klassisk sang i 86/87, og deretter fire år på Barratt Due musikkinstitutt. Anette har sunget på Kirsten Flagstad Festival ved to anledninger og har ellers vært frilanssanger i regionen, og vært solist med flere kor, orkester og korps. Hun jobbet tidligere som sangpedagog og rektor ved Elverum kulturskole. Fra august 2019 har hun vært ansatt som rektor ved Hamar kulturskole. Anette er mor til to jenter, og har to barnebarn.


Toril Orrestad

Styremedlem

Toril Orrestad er cand. polit. og spesialrådgiver i Helse Sør-Øst RHF. Hun har tidligere blant annet arbeidet i Kulturdepartementet som prosjektleder for filmreformen. Toril har sunget i Operakoret i Bergen, Bergen Oratoriekor og Oslo Filharmoniske Kor. På Hamar har hun sunget i Damenes Aften, men har byttet ut korsang med maling på fritiden.


Inger Eline Tjønneland

Vara

Inger Eline Tjønneland er knyttet til landbruket, men har også jobbet mye med offentlig forvaltning med hovedvekt på helse- og omsorgstjenester. Interessen for musikk, håndverk og hagebruk fyller all fritid; der særlig musikken gir liv og inspirasjon til alle de andre gjøremålene. Inger Eline har vært styremedlem i Kirsten Flagstad Festival i to perioder.


Johannes Skyberg

Varamedlem

Johannes Skyberg er frilansmusiker, produsent og konsertarrangør. Han jobber blant annet
som musikkprodusent for DKS i Turnéorganisasjonen (Hedmark), har sitt eget ensemble Traktor, og er kunstnerisk ansvarlig i konsertserien Resonans. Johannes bor på Gjøvik, far til tre gutter og kjører en Corvette 290, 1969-modell når han tøffer seg.


Jan Helge Trøen

Produsent

Jan Helge Trøen er utdannet musikkviter og har arbeidet som lektor i gymnas og
folkehøyskole før han ble engasjert av Verdenskoret som dirigent og prosjektleder der konserten i Verona i 1990 med 3000 sangere var det største prosjektet. Dette prosjektet pågikk i fire år med Pavarotti som ledende solist. I 1999 ble han ansatt ved Den Norske Opera som turnésjef og senere produsent ved
Nasjonaloperaen, og fikk således ansvaret for Slavekoret på åpningskonserten. Han har vært kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad Festival der han nå er produsent.
Foto: OSCAR Studio & Galleri