Ein deutsches Requiem

"Ein deutsches Requiem" er en monumental konsertkomposisjon skapt av den tyske komponisten Johannes Brahms. Dette mesterverket ble komponert mellom 1865 og 1868 og er et av Brahms' mest kjente og elskede verk.

Verket er bemerkelsesverdig fordi det bryter med den tradisjonelle latinske requiem-messen og i stedet bruker tekst fra den tyske bibelen, hentet fra Det gamle og Det nye testamente. Brahms ønsket å skape et trøstende og oppmuntrende verk som skulle gi håp og trøst til de som sørger. Derfor blir det ofte referert til som "et tysk requiem" for folket.

"Ein deutsches Requiem" består av flere satser som utforsker temaer som trøst, sorg, håp og evig liv. Musikken er rik, følelsesladet og dypt personlig, og den har blitt beskrevet som en av de mest gripende komposisjonene i den vestlige musikktradisjonen.

Verket har blitt fremført over hele verden og har en spesiell plass i konserthallene og i hjerter til musikkelskere. Brahms' "Ein deutsches Requiem" er et tidløst kunstverk som fortsetter å berøre og inspirere mennesker i dag.

Søndag 22. oktober får dere oppleve denne musikken i Hamar domkirke under årets minnekonsert. For anledningen fremført av Hamar domkor under ledelse av domkantor Trond Våge med solister og orkester.

Vi gleder oss stort!

Domkantor Trond Våge

Hamar domkor

Anders Lillebo

Kommunikasjonsansvarlig, Kirsten Flagstad festival

Forrige
Forrige

—Det er kanskje ikke musikk man umiddelbart blir forelsket i, men når man først får ørene opp for den, kan det lett bli en livslang lidenskap!

Neste
Neste

Billettsalget er i gang!