Her er årets solister under Minnekonserten

Skrevet av Anders Lillebo
Kirsten Flagstad festival

—Med alt som skjer i verden i disse dager føler jeg at dette verket er mer aktuelt enn på lenge.

Den årlige minnekonserten nærmer seg, og festivalsjef og operasanger Bernt Ola Volungholen er klar for solistrolle under fremføring av Johannes Brahms’ «Ein detusches Requiem».

—Jeg gleder meg til å synge Brahms Requiem igjen. Jeg har gjort dette verket over 20 ganger tidligere og det er et av mine absolutte favorittverk å synge. Barytonsoloen er svært melodiøs og teksten treffer meg rett i hjertet. Budskapet er for meg en håpløs bønn om å kunne forstå, og få oppleve mening med livet. Med alt som skjer i verden i disse dager føler jeg at dette verket er aktuelt enn på lenge. Refleksjonene, optimismen og trøsten i verket tror jeg vil være sunt for både publikum og utøvere.

—Jeg har tidligere fremført versjoner for to pianoer, og orkesterversjonen, og elsker begge disse, men jeg er samtidig veldig spent på Sigsteins nye arrangement. Jeg ser frem til å oppleve musikken i et mindre og mer intimt format, jeg tror det vil gi plass til de små nyansene på en annen måte.

Den andre solistrollen fylles av Bernt Olas samboer sopranen Magdalena Risberg.

—Det er mitt første møte med Brahms Requiem. Gjennom årenes løp har jeg arbeidet mye med opera, men jeg har ikke hatt den samme muligheten til å utforske kirkemusikken. Jeg ser på dette som en fin mulighet til å bli kjent med et ikonisk verk!

—En interessant detalj med nettopp dette verket er at det ført ble presentert uten sopransoloen og ble ingen videre suksess, men etter flere revisjoner kom Brahms, som så mange andre, frem til at med en sopransolo blir alt bedre. Og vipps var mesterverket var et faktum! Soloen regnes i dag som en av de vakreste i sopranrepertoaret.

Det er andre gang i år at Kirsten Flagstad festival samarbeider med Hamar domkor; i juni deltok koret under den tradisjonelle festivalgudstjensten. Bernt  Ola understreker at koret er en viktig samarbeidspartner for festivalen

—Vi er glade for å kunne samarbeide med domkoret om denne konserten. Vi er veldig fornøyd med å ha et kirkekor av dette kaliberet på Hamar!

 
Anders Lillebo

Kommunikasjonsansvarlig, Kirsten Flagstad festival

Forrige
Forrige

—Når du er kirkemusiker er et verk som Brahms rekviem selve «indrefiléten» i repertoaret 

Neste
Neste

—Det er kanskje ikke musikk man umiddelbart blir forelsket i, men når man først får ørene opp for den, kan det lett bli en livslang lidenskap!