Velkommen til Minnekonserten 2023!

Vi er glade for å tradisjonen tro invitere til minnekonsert for Kirsten Flagstad i Hamar domkirke Søndag 22. Oktober kl 18.00

I år får vi høre det fantastiske verket Ein deutsches Requiem, av den tyske komponisten Johannes Brahms, fremført av Hamar domkor i samarbeid med musikere fra Norges Musikkhøgskole. Sangsolister er Bernt Ola Volungholen og Magdalena Risberg, og dirigent er Trond Våge.

Hamar domkor har gjennom årene høstet lovord for sine tolkninger av kirkemusikalske verk, og vi er veldig fornøyd med at vi har et kor av dette kaliberet i byen vår. Sammen med dirigent og domkantor Trond Våge er de en viktig faktor i Hamars musikkliv og en meget god samarbeidspartner for festivalen.

Vi er også glade for å kunne  samarbeide med Norges Musikkhøgskole om denne oppsetningen. Førsteamanuensis Sigstein Folgerø leder et ensemble av ni musikere, som sammen med kor og solister skal gi oss sin tolkning av Johannes Brahms´ mesterstykke.

Ein deutsches Requiem var på mange måter et nyskapende verk når det ble urfremført i 1869.
Tekstmaterialet er ikke, som i et regulært rekviem, hentet fra den katolske kirkes dødsmesse-liturgi, snarere består teksten av bibelvers nokså fritt sammensatt. Selv om verket fokuserer mye på død og forgjengelighet later det til at nettopp håpet og trøsten er sentrale momenter hos Brahms.I dette verket får lytteren høre kraftfulle dramatiske og lyriske korsatser, himmelropende solistpartier, og fargerike orkestersterstrekk.

Festivalsjefen og koret i fint driv etter åretsfestival!

Forrige
Forrige

Billettsalget er i gang!

Neste
Neste

Takk for i år!